HomeTIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

     Johdanto

Tämä on Investoo Groupin (“Investoo”) Tietosuojakäytäntö.

Investoo kunnioittaa yksityisyyttäsi ja on sitoutunut suojaamaan henkilötietojasi. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, miten huolehdimme henkilötiedoistasi, kun vierailet jollakin verkkosivustoistamme (riippumatta siitä, mistä vierailet), sekä yksityisyydensuojaoikeuksistasi ja siitä, miten laki suojaa sinua.

  1.      Tärkeää tietoa: keitä me olemme

Tämän tietosuojakäytännön tarkoitus

Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena on antaa sinulle tietoa siitä, miten Investoo kerää ja käsittelee henkilötietojasi käyttämällä tätä verkkosivustoa. Näihin kuuluu myös kaikki tiedot, jotka saatat antaa tämän verkkosivuston kautta, kun annat henkilötietojasi tai suostut vastaanottamaan lisää materiaalia meiltä tai liikekumppaneiltamme.

Tämä sivusto ei ole tarkoitettu lapsille, emmekä tietoisesti kerää lapsiin liittyviä tietoja.

On tärkeää, että luet tämän tietosuojakäytännön yhdessä muiden tietosuojakäytäntöjen tai reilun käsittelyn käytäntöjen kanssa, joita saatamme tarjota tietyissä tilanteissa, kun keräämme tai käsittelemme henkilötietojasi, jotta olet täysin tietoinen siitä, miten ja miksi käytämme tietojasi. Tämä tietosuojakäytäntö täydentää muita ilmoituksia ja tietosuojakäytäntöjä, eikä sen ole tarkoitus mitätöidä niitä.

Rekisterinpitäjä

Investoo on henkilötietojesi rekisterinpitäjä ja vastuussa niistä (tässä Tietosuojakäytännössä siihen viitataan myös yhteisesti nimillä ”me” tai ”meidän”).

Investoo Group voi ajoittain koostua eri oikeushenkilöistä. Tämä tietosuojakäytäntö on laadittu jokaisen Investoo Groupin yrityksen puolesta, joten kun mainitsemme tässä Tietosuojakäytännössä Investoon, ”me” tai ”meidän”, viittaamme siihen konserniin kuuluvaan yritykseen, joka vastaa tämän verkkosivuston käytöstä ja tietojesi käsittelystä.

Olemme nimittäneet tietosuojavastaavan (“tietosuojavastaava”), joka vastaa tähän tietosuojakäytäntöön liittyvien kysymysten valvonnasta. Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, mukaan lukien pyynnöt käyttää laillisia oikeuksiasi, ota yhteyttä tietosuojavastaavaan käyttäen alla annettuja tietoja.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä tai tietosuojakäytänteistämme, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme seuraavilla tavoilla:

Oikeushenkilön koko nimi: Investoo Ltd

Sähköpostiosoite: [email protected]

Puhelinnumero: (+44) (0) 20 3488 2091

Sinulla on oikeus tehdä milloin tahansa valitus Information Commissioner’s Officeen (“ICO”), Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojavaltuutettuun (www.ico.org.uk). Käsittelemme kuitenkin mielellämme huolenaiheesi ennen kuin lähestyt ICOa, joten ota meihin yhteyttä.

Muutokset tietosuojakäytäntöön ja velvollisuutesi ilmoittaa meille muutoksista

Tarkistamme tietosuojakäytäntömme säännöllisesti. Voimme päivittää tätä käytäntöä ajoittain julkaisemalla uuden version verkkosivuillamme. Tarkista tämä sivu säännöllisesti varmistaaksesi, että olet tyytyväinen tähän käytäntöön tehtyihin muutoksiin. Voimme ilmoittaa sinulle muutoksista tähän käytäntöön sähköpostitse.

On tärkeää, että hallussamme olevat henkilötietosi ovat oikeita ja ajantasaisia. Pidä meidät ajan tasalla, jos henkilötietosi muuttuvat suhteesi aikana kanssamme.

Kolmannen osapuolen linkit

Tämä sivusto sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille, laajennuksiin ja sovelluksiin. Näiden linkkien napsauttaminen tai yhteyksien ottaminen käyttöön voi antaa kolmansille osapuolille mahdollisuuden kerätä tai jakaa tietoja sinusta. Emme hallitse kolmannen osapuolen verkkosivustoja emmekä ole vastuussa niiden tietosuojalausunnoista. Kun poistut verkkosivustoltamme, kehotamme sinua lukemaan jokaisen vierailemasi verkkosivuston tietosuojakäytännön.

  1.      Sinusta keräämämme tiedot

Henkilötiedoilla eli henkilökohtaisilla tiedoilla tarkoitetaan mitä tahansa henkilöä koskevaa tietoa, josta henkilö voidaan tunnistaa. Se ei sisällä tietoja, joissa henkilöllisyys on poistettu (anonyymit tiedot).

Saatamme kerätä, käyttää, tallentaa ja siirtää erilaisia henkilötietojasi, jotka olemme koonneet yhteen seuraavasti:

  •                Henkilöllisyystiedot sisältävät etunimen, tyttönimen, sukunimen, käyttäjätunnuksen tai vastaavan tunnisteen, siviilisäädyn, arvonimen, syntymäajan ja sukupuolen.
  •                Yhteystiedot sisältävät laskutusosoitteen, toimitusosoitteen, sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeroita.
  •                Taloudelliset tiedot sisältävät pankkitilin ja maksukortin tiedot.
  •                Tapahtumatiedot sisältävät tietoja maksuista sinulle ja sinulta sekä muita tietoja tuotteista ja palveluista, jotka olet ostanut meiltä.
  •                Tekniset tiedot sisältävät internet-protokollan (“IP”) -osoitteen, kirjautumistietosi, selaimen tyypin ja version, aikavyöhykkeen asetukset ja sijainnin, selaimen laajennustyypit ja -versiot, käyttöjärjestelmän ja alustan sekä muun tekniikan laitteilla, joita käytät päästäksesi tälle verkkosivustolle.
  •                Profiilitiedot sisältävät käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, tekemäsi ostokset tai tilaukset, kiinnostuksen kohteesi, mieltymyksesi, palautteesi ja kyselyvastauksesi.
  •                Käyttötiedot sisältävät tietoa siitä, miten käytät verkkosivustoja, tuotteita ja palveluita.
  •                Markkinointi- ja viestintätiedot sisältävät mieltymyksesi siitä, kuinka vastaanotat markkinointia meiltä ja kolmansilta osapuolilta sekä viestintäasetuksesi.

Keräämme, käytämme ja jaamme myös aggregoituja tietoja, kuten tilastollista tai demografisia tietoja. Aggregoidut tiedot voidaan johtaa henkilötiedoistasi, mutta niitä ei pidetä lain mukaan henkilötietoina, koska nämä tiedot eivät suoraan tai välillisesti paljasta henkilöllisyyttäsi. Saatamme esimerkiksi koota käyttötietosi laskemaan niiden käyttäjien prosenttiosuuden, jotka käyttävät jotakin verkkosivuston ominaisuutta. Jos kuitenkin yhdistämme tai liitämme yhdistettyjä tietoja henkilötietoihisi, joista voidaan suoraan tai välillisesti tunnistaa sinut, käsittelemme yhdistettyjä tietoja henkilötietoina, joita käytetään tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.

Emme kerää sinusta mitään erityisiä henkilötietoryhmiä (näihin kuuluvat tiedot rodustasi tai etnisyydestäsi, uskonnollisesta tai filosofisesta vakaumuksestasi, seksielämästäsi, seksuaalisesta suuntautumisestasi, poliittisista mielipiteistäsi, ammattiliiton jäsenyydestä, terveydestäsi sekä geneettiset ja biometriset tiedot). Emme myöskään kerää ja tallenna tietoja rikostuomioista ja rikoksista.

Jos et anna henkilötietoja

Jos meidän on kerättävä henkilötietoja lain tai kanssasi tekemämme sopimuksen ehtojen mukaisesti, ja jos et anna näitä tietoja pyydettäessä, emme ehkä pysty täyttämään sopimusta, jonka olemme solmineet kanssasi (esimerkiksi tarjotaksemme sinulle tuotteita tai palveluita). Tässä tapauksessa saatamme joutua peruuttamaan tuotteen tai palvelun, joka sinulla on kanssamme, mutta ilmoitamme sinulle siitä sillä hetkellä.

  1.     Miten henkilötietojasi kerätään?

Käytämme erilaisia menetelmiä kerätäksemme tietoja sinusta, mukaan lukien:

  • Suora vuorovaikutus. Voit antaa meille henkilötietojasi täyttämällä lomakkeita tai olemalla yhteydessä meihin postitse, puhelimitse, sähköpostitse tai muulla tavalla. Tämä sisältää antamasi henkilötiedot, kun:

o      haet tai rekisteröidyt tuotteita tai palveluja varten

o      luot tilin sivuillamme

o      tilaat palvelumme tai julkaisumme;

o      pyydät markkinointimateriaalia lähetettäväksi sinulle

o      osallistut kilpailuun, kampanjaan tai kyselyyn, tai

o      annat meille palautetta tai otat meihin yhteyttä.

  •  Automatisoidut teknologiat tai vuorovaikutukset. Kun olet vuorovaikutuksessa verkkosivustomme kanssa, keräämme automaattisesti teknisiä tietoja laitteistasi, selaustoiminnoistasi ja -tavoistasi. Keräämme näitä henkilötietoja evästeiden, palvelinlokien ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Saatamme myös saada teknisiä tietoja sinusta, jos vierailet muilla sivustoilla, jotka käyttävät evästeitä. Lisätietoja käyttämistämme evästeistä on saatavilla kohdassa ”Evästeet”.
  •               Kolmannet osapuolet tai julkisesti saatavilla olevat lähteet. Saatamme saada sinua koskevia henkilötietoja useilta kolmansilta osapuolilta alla kuvatulla tavalla:

o      Teknisiä tietoja seuraavilta osapuolilta:

  •  kumppaniverkostomme jäsenet
  •  liikekumppanimme
  •  kolmannen osapuolen tiedonvaihto (esim. Lotamen kautta)
  •  analytiikan tarjoajat (esim. Google)
  •  mainosverkostot ja
  •  hakutietojen tarjoajat.

o      Yhteydenotto-, rahoitus- ja tapahtumatietoja teknisten palvelujen, maksu- ja jakelupalvelujen tarjoajilta.

o      Henkilöllisyys- ja yhteystietoja tietojen välittäjiltä tai yhdistäjiltä.

o      Henkilöllisyys- ja yhteystietoja julkisista lähteistä, kuten Companies Housesta ja EU:n sisällä sijaitsevasta vaaliluettelosta.

  1.      Miten käytämme henkilötietojasi

Käytämme henkilötietojasi vain, kun laki sallii sen. Yleisimmin käytämme henkilötietojasi seuraavissa tilanteissa:

  •               Jos meidän on tehtävä sopimus, jota olemme tekemässä tai jonka olemme tehneet kanssasi.
  •               Jos se on tarpeen oikeutettujen intressiemme (tai kolmannen osapuolen intressien) kannalta, ja sinun intressisi ja perusoikeutesi eivät syrjäytä näitä intressejä.
  •               Meidän on noudatettava laillista velvoitetta.

Emme yleensä luota suostumukseen oikeusperustana henkilötietojesi käsittelyssä, vaikka saisimme suostumuksesi ennen kolmannen osapuolen suoramarkkinointiviestinnän lähettämistä sinulle sähköpostitse tai tekstiviestinä. Sinulla on oikeus peruuttaa suostumus markkinointiin milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

Tarkoitukset, joihin käytämme henkilötietojasi

Olemme esittäneet alla taulukkomuodossa kuvauksen siitä, miten aiomme käyttää henkilötietojasi ja mihin oikeusperusteisiin luotamme tehdessämme niin. Olemme myös tunnistaneet oikeutetut intressimme tarpeen mukaan.

Huomaa, että saatamme käsitellä henkilötietojasi useammasta kuin yhdestä laillisesta syystä riippuen siitä, mihin tarkoitukseen käytämme tietojasi. Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset lisätietoja tietystä laillisesta perusteesta, jota käytämme henkilötietojesi käsittelyyn, jos alla olevassa taulukossa on esitetty useampi kuin yksi peruste.

Tarkoitus/toiminta Tietojen tyyppi Käsittelyn laillinen peruste, mukaan lukien oikeutettu intressi
Rekisteröidäksemme sinut uudeksi käyttäjäksi/asiakkaaksi (a) henkilöllisyys

(b) yhteystiedot

(a) kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoon

(b) tarpeellinen oikeutettujen intressiemme kannalta (jotta voimme pitää tietueemme ajan tasalla ja tutkia, miten asiakkaat käyttävät tuotteitamme/palveluitamme)

Käsitelläksemme ja toimittaaksemme tilauksia, mukaan lukien:

(a) maksujen, kulujen ja palkkioiden hallinta

(b) meille velkaa olevien rahojen kerääminen ja periminen

(a) henkilöllisyys

(b) yhteystiedot

(c) taloudellinen

(d) tapahtumat

(e) markkinointi ja viestintä

(a) kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoon

(b) tarpeen oikeutettujen intressiemme vuoksi (periä meille kuuluvia varoja takaisin)

Hallinnoidaksemme suhdettamme sinuun, johon kuuluu:

(a) ilmoittaminen sinulle muutoksista ehdoissamme tai tietosuojakäytännössämme

(b) pyytääksemme sinua jättämään arvostelun tai osallistumaan kyselyyn

(a) henkilöllisyys

(b) yhteystiedot

(c) profiili

(d) markkinointi ja viestintä

(a) kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoon

(b) tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi

(c) tarpeellinen oikeutettujen intressiemme kannalta (jotta voimme pitää tietueemme ajan tasalla ja tutkia, miten asiakkaat käyttävät tiettyjä sivuja/tuotteitamme/palveluitamme)

Jotta voit suorittaa kyselyn (a) henkilöllisyys

(b) yhteystiedot

(c) profiili

(d) käyttö

(e) markkinointi ja viestintä

(a) kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoon

(b) tarpeellinen oikeutettujen intressiemme kannalta (tutkiaksemme, miten asiakkaat käyttävät sivuja/tuotteita/palveluita, ymmärtääksemme käyttäjien mieltymyksiä, kehittääksemme sivujamme/tuotteitamme/palveluitamme ja kasvattaaksemme liiketoimintaamme)

Hallinnoidaksemme ja suojellaksemme liiketoimintaamme ja verkkosivustoamme (mukaan lukien vianmääritys, tietojen analysointi, testaus, järjestelmän ylläpito, tuki, raportointi ja tietojen ylläpito) (a) henkilöllisyys

(b) yhteystiedot

(c) tekninen

(a) tarpeellinen oikeutettujen intressiemme kannalta (liiketoimintamme pyörittäminen, hallinto- ja IT-palveluiden tarjoamiseen, verkkoturvallisuuteen, petosten ja muun laittoman toiminnan estämiseksi sekä liiketoiminnan tai konsernin uudelleenjärjestelyjen yhteydessä)

(b) tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi

Toimittaaksemme sinulle asiaankuuluvaa sivuston sisältöä ja mainoksia sekä mitataksemme tai ymmärtääksemme sivustojemme sekä sinulle tarjoamamme mainonnan tehokkuutta (a) henkilöllisyys

(b) yhteystiedot

(c) profiili

(d) käyttö

(e) markkinointi ja viestintä

(f) tekninen

Tarpeellinen oikeutettujen intressiemme kannalta (tutkia, miten asiakkaat käyttävät tiettyjä sivuja/tuotteita/palveluita, kehittää niitä, kasvattaa liiketoimintaamme ja tiedottaa markkinointistrategiastamme)
Käyttääksemme data-analytiikkaa voidaksemme kartoittaa matkasi sivustoillamme, parantaaksemme verkkosivustoamme, tuotteitamme/palveluitamme, markkinointia, asiakassuhteita ja kokemuksia (a) tekninen

(b) käyttö

Tarpeellinen oikeutettujen intressiemme kannalta (määrittelemään verkkosivustoillamme vierailevien asiakkaiden tyypit, ymmärtämään heidän vuorovaikutustaan sivustojemme kanssa, pitämään verkkosivustomme ajan tasalla ja niiden sisällön relevanttina, kehittämään liiketoimintaamme ja tiedottamaan markkinointistrategioista)
Ymmärtääksemme mieltymyksesi ja tehdäksemme ehdotuksia ja suosituksia sinulle tavaroista tai palveluista, jotka saattavat kiinnostaa sinua (a) henkilöllisyys

(b) yhteystiedot

(c) tekninen

(d) käyttö

(e) profiili

(f) markkinointi ja viestintä

Tarpeen oikeutettujen intressiemme kannalta (kehittääksemme ja kampanjoidaksemme sivuja/tuotteita palveluita ja kasvattaaksemme liiketoimintaamme)
Saadaksemme ammatillista neuvontaa tai noudattaa lakisääteisiä velvoitteitamme (a)    henkilöllisyys

(b)    yhteystiedot

(c)    taloudellinen

(d)    tapahtumat

(e)    tekninen

(f)     profiili

(g)     käyttö

(h)    markkinointi ja viestintä

(a) tarpeellinen oikeutettujen intressiemme kannalta (ammattimaisen neuvonnan saamiseksi)

(b) tarpeen lakisääteisten velvoitteidemme noudattamiseksi

Markkinointi

Pyrimme tarjoamaan sinulle valintoja tiettyjen henkilötietojen käytöstä, erityisesti markkinoinnin ja mainonnan suhteen.

Saatamme käyttää henkilöllis-, yhteys-, käyttö- ja profiilitietojasi sekä teknisiä tietoja muodostaaksemme näkemyksen siitä, mitä uskomme sinun haluavan tai tarvitsevan tai mikä saattaa kiinnostaa sinua. Näin päätämme, mitkä tuotteet, palvelut ja tarjoukset voivat olla sinulle kiinnostavia (kutsumme tätä markkinoinniksi).

Saat markkinointiviestintää meiltä ja/tai tietyiltä ulkopuolisilta kolmansilta osapuolilta, jos olet pyytänyt tietoja etkä ole kieltäytynyt vastaanottamasta kyseistä markkinointia.

Kolmannen osapuolen markkinointi

Pyydämme nimenomaisen suostumuksesi ennen kuin jaamme henkilötietosi kolmannen osapuolen kanssa markkinointitarkoituksiin.

Kieltäytyminen

Voit pyytää meitä tai kolmansia osapuolia lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen milloin tahansa seuraamalla minkä tahansa sinulle lähetetyn markkinointiviestin ”poistu listalta” -linkkejä tai ottamalla meihin yhteyttä milloin tahansa.

Evästeet

Evästeet ovat pieniä tietoja, jotka selaimesi tallentaa tietokoneesi kovalevylle. Käytämme evästeitä ymmärtääksemme, kuka on nähnyt mitkäkin sivut ja mainokset, määrittääksemme, kuinka usein tietyillä sivuilla käydään ja verkkosivuston suosituimmat alueet sekä seurataksemme verkkosivuston yleistä käyttöä. Useimmat selaimet hyväksyvät evästeet automaattisesti, vaikka sinun ei tarvitse. Emme valvo kolmansien osapuolten evästeiden käyttöä. Voit asettaa selaimesi kieltämään kaikki tai jotkin evästeet tai varoittamaan sinua, kun verkkosivustot asettavat tai käyttävät evästeitä. Jos poistat evästeet käytöstä tai kieltäydyt niistä, ota huomioon, että jotkin tämän sivuston osat eivät välttämättä ole käytössäsi tai eivät toimi kunnolla.

Lisätietoja evästeistä ja niiden poistamisesta käytöstä saat Interactive Advertising Bureaun tarjoamista tiedoista osoitteessa www.allaboutcookies.org.

Käyttötarkoituksen muutos

Käytämme henkilötietojasi vain niihin tarkoituksiin, joihin keräsimme ne, ellemme kohtuudella katso, että meidän on käytettävä niitä muusta syystä ja tämä syy on yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa. Jos haluat saada selityksen siitä, miten käsittely uuteen tarkoitukseen on yhteensopiva alkuperäisen tarkoituksen kanssa, ota meihin yhteyttä.

Jos meidän on käytettävä henkilötietojasi muuhun kuin toiseen tarkoitukseen, ilmoitamme siitä sinulle ja selitämme oikeusperustan, jonka nojalla voimme tehdä niin.

Huomaa, että voimme käsitellä henkilötietojasi tietämättäsi tai suostumustasi edellä mainittujen sääntöjen mukaisesti, jos laki niin vaatii tai sallii.

  1.      Henkilötietojesi jakaminen

Voimme jakaa henkilötietojasi alla mainituille osapuolille yllä olevassa taulukossa esitettyihin tarkoituksiin.

  •               Investoo Groupiin kuuluvat yritykset.
  •               Ulkopuoliset kolmannet osapuolet (määritelty jäljempänä olevassa sanastossa).
  •               Kolmannet osapuolet, joille voimme päättää myydä, siirtää tai yhdistää osia liiketoiminnastamme tai omaisuudestamme. Vaihtoehtoisesti voimme pyrkiä hankkimaan muita yrityksiä tai fuusioitua niiden kanssa. Jos liiketoiminnassamme tapahtuu muutos, uudet omistajat voivat käyttää henkilötietojasi tässä tietosuojakäytännössä esitetyllä tavalla.

Edellytämme, että kaikki kolmannet osapuolet kunnioittavat henkilötietojesi turvallisuutta ja käsittelevät niitä lain mukaisesti. Emme salli kolmannen osapuolen palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi omiin tarkoituksiinsa ja sallimme heidän käsitellä henkilötietojasi vain tiettyihin tarkoituksiin ja ohjeidemme mukaisesti.

  1.      Kansainväliset siirrot

Voimme siirtää tietojasi Euroopan talousalueen (“ETA”) ulkopuolelle.

Aina kun siirrämme henkilötietosi Euroopan talousalueen ulkopuolelle, varmistamme, että ne suojataan vastaavalla tavalla varmistamalla, että vähintään yksi seuraavista suojatoimista toteutetaan:

  •               Siirrämme henkilötietojasi vain maihin, joiden Euroopan komissio on katsonut tarjoavan henkilötiedoille riittävän suojan.
  •               Kun käytämme tiettyjä palveluntarjoajia, voimme käyttää Euroopan komission hyväksymiä erityissopimuksia, jotka antavat henkilötiedoillemme saman suojan kuin Euroopassa.
  •               Jos käytämme Yhdysvalloissa sijaitsevia palveluntarjoajia, voimme siirtää tietoja niille, jos ne ovat osa Privacy Shield -järjestelyä, joka edellyttää niiden tarjoavan samanlaisen suojan kuin Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä jaetuille henkilötiedoille.

Ota meihin yhteyttä, jos haluat lisätietoja erityisestä mekanismista, jota käytämme siirtäessämme henkilötietojasi Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

  1.      Tietoturva

Olemme ottaneet käyttöön asianmukaiset turvatoimet estääksemme henkilötietojesi vahingossa katoamisen, käytön tai niihin pääsyn luvattomalla tavalla, muuttamisen tai julkistamisen. Lisäksi rajoitamme henkilötietoihisi pääsyn vain työntekijöille, edustajille, urakoitsijoille ja muille kolmansille osapuolille, joilla on liiketoiminnan kannalta tarve tietää. He käsittelevät henkilötietojasi vain meidän ohjeidemme mukaisesti ja heitä koskee salassapitovelvollisuus.

Olemme ottaneet käyttöön menettelyt mahdollisten epäiltyjen henkilötietojen tietoturvaloukkausten käsittelemiseksi ja ilmoitamme sinulle ja kaikille sovellettavilla sääntelyviranomaisille rikkomuksesta, jos meillä on lakisääteinen velvollisuus tehdä niin.

  1.      Tietojen säilyttäminen

Kuinka kauan käytätte henkilötietojani?

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on kohtuudella tarpeen niiden tarkoitusten täyttämiseksi, joita varten keräämme ne, mukaan lukien lakisääteisten, verotuksellisten, kirjanpito- tai raportointivaatimusten täyttämiseksi. Saatamme säilyttää henkilötietojasi pidemmän aikaa, jos jostain asiasta tehdään valitus tai jos kohtuudella uskomme, että suhteeseemme liittyy oikeusjuttu.

Määrittääksemme henkilötietojen asianmukaisen säilytysajan otamme huomioon henkilötietojen määrän, luonteen ja arkaluonteisuuden, henkilötietojesi luvattomasta käytöstä tai luovuttamisesta mahdollisesti aiheutuvan haitan riskin, tarkoitukset, joita varten käsittelemme henkilötietojasi, ja sen, voimmeko saavuttaa nämä tarkoitukset muilla keinoin. Otamme myös huomioon sovellettavat lakisääteiset, sääntely-, verotus- ja kirjanpitovaatimukset tai muut vaatimukset.

Yhteystietoja lukuun ottamatta (joita säilytetään kolmen vuoden ajan viimeisimmän yhteydenoton tai kanssakäymisen päivämäärästä lukien), säilytämme tietojasi kahden vuoden ajan sinun kanssasi tehdyn viimeisimmän yhteydenoton tai kanssakäymisen päivämäärästä lukien. Sovellettavan säilytysajan päättyessä tietosi poistetaan järjestelmistämme.

Joissakin tapauksissa voit pyytää meitä poistamaan tietosi ennen säilytysajan päättymistä – katso lisätietoja kohdasta ”lailliset oikeutesi”.

Joissakin tapauksissa anonymisoimme henkilötietosi (jotta niitä ei voida enää yhdistää sinuun) tutkimus- tai tilastotarkoituksiin, jolloin saatamme käyttää näitä tietoja loputtomiin ilman erillistä ilmoitusta sinulle.

  1.    Lailliset oikeutesi

Tietyissä olosuhteissa sinulla on tietosuojalakien mukaiset oikeudet henkilötietoihisi liittyen.

  •               Voit pyytää pääsyä henkilötietoihisi (tunnetaan yleisesti nimellä ”rekisteröidyn pääsypyyntö”). Näin voit saada kopion hallussamme olevista henkilötiedoistasi ja tarkistaa, että käsittelemme niitä laillisesti.
  •               Voit pyytää oikaisua henkilötietoihin, joita meillä on sinusta. Tämä mahdollistaa sen, että kaikki puutteelliset tai epätarkat tiedot, joita meillä on sinusta, voidaan korjata, vaikka meidän on ehkä tarkistettava antamiesi uusien tietojen paikkansapitävyys.
  •               Voit pyytää henkilötietojesi poistamista. Näin voit pyytää meitä poistamaan tai hävittämään henkilötietoja, jos meillä ei ole mitään hyvää syytä jatkaa niiden käsittelyä. Sinulla on myös oikeus pyytää meitä poistamaan tai hävittämään henkilötietosi, jos olet onnistuneesti käyttänyt oikeuttasi vastustaa käsittelyä (Katso jäljempänä), jos olemme saattaneet käsitellä tietojasi lainvastaisesti tai jos meidän on poistettava henkilötietosi paikallisen lain noudattamiseksi. Huomaa kuitenkin, että emme välttämättä aina pysty noudattamaan poistopyyntöäsi erityisistä oikeudellisista syistä, joista ilmoitetaan sinulle tarvittaessa pyyntösi yhteydessä.
  •               Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos luotamme oikeutettuun intressiin (tai kolmannen osapuolen intressiin) ja tilanteessasi on jotain sellaista, joka saa sinut vastustamaan käsittelyä tällä perusteella, koska koet sen vaikuttavan perusoikeuksiisi ja -vapauksiisi. Sinulla on myös oikeus vastustaa sitä, että käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksiin. Joissakin tapauksissa saatamme osoittaa, että meillä on pakottavat oikeutetut syyt käsitellä tietojasi, jotka syrjäyttävät oikeutesi ja vapautesi.
  •               Pyydä henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista. Näin voit pyytää meitä keskeyttämään henkilötietojesi käsittelyn seuraavissa tilanteissa:

o        Jos haluat meidän vahvistavan tietojen paikkansapitävyyden.

o        Jos tietojen käyttö on laitonta, mutta et halua meidän poistavan niitä.

o        Jos haluat meidän säilyttävän tietoja, vaikka emme enää tarvitse niitä, koska tarvitset sitä luodaksesi, käyttääksesi tai puolustaaksesi oikeudellisia vaatimuksia.

o        Olet vastustanut tietojesi käyttöä, mutta meidän on tarkistettava, onko meillä laillinen syy käyttää niitä.

o        Pyytää henkilötietojesi siirtoa sinulle tai kolmannelle osapuolelle. Annamme sinulle tai valitsemallesi kolmannelle osapuolelle henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa. Huomaa, että tämä oikeus koskee vain automatisoituja tietoja, joita alun perin annoit meille luvan käyttää, tai tietoja, joita käytimme tehdäksemme sopimuksen kanssasi.

o        Perua suostumuksen milloin tahansa, kun käytämme suostumusta henkilötietojesi käsittelyyn. Tämä ei kuitenkaan vaikuta ennen suostumuksesi peruuttamista suoritetun käsittelyn laillisuuteen. Jos peruutat suostumuksesi, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle tiettyjä tuotteita tai palveluita.

Jos haluat käyttää yllä mainittuja oikeuksia, ota meihin yhteyttä.

Maksua ei yleensä vaadita

Sinun ei tarvitse maksaa mitään päästäksesi käsiksi henkilötietoihisi (tai käyttääksesi muita oikeuksiasi). Voimme kuitenkin periä kohtuullisen maksun, jos pyyntösi on selvästi perusteeton, toistuva tai liiallinen. Vaihtoehtoisesti voimme kieltäytyä noudattamasta pyyntöänne näissä olosuhteissa.

Mitä saatamme tarvita sinulta

Saatamme joutua pyytämään sinulta tiettyjä tietoja, joiden avulla voimme vahvistaa henkilöllisyytesi ja varmistaa oikeutesi päästä henkilötietoihisi (tai käyttää muita oikeuksiasi). Tämä on turvatoimi, jolla varmistamme, että henkilötietoja ei luovuteta kenellekään, jolla ei ole oikeutta saada niitä. Saatamme myös ottaa sinuun yhteyttä pyytääksemme lisätietoja pyyntöösi liittyen nopeuttaaksemme vastauksemme antamista.

Vastaamisen määräaika

Pyrimme vastaamaan kaikkiin oikeutettuihin pyyntöihin kuukauden kuluessa. Joskus se voi kestää kauemmin kuin yhden kuukauden, jos pyyntösi on erityisen monimutkainen tai olet tehnyt useita pyyntöjä. Tässä tapauksessa ilmoitamme asiasta sinulle ja pidämme sinut ajan tasalla.

  1.    Sanasto

OIKEUDELLINEN PERUSTA

Oikeutettu intressi tarkoittaa liiketoimintamme intressiä hoitaa ja hallita liiketoimintaamme, jotta voimme ymmärtää heitä, jotka vierailevat verkkosivustoillamme, heidän intressejään ja mieltymyksiään, jotta voimme antaa heille kaikkein mielenkiintoisimman käyttökokemuksen. Varmistamme, että otamme huomioon ja tasapainotamme mahdolliset vaikutukset sinuun (sekä positiiviset että negatiiviset) ja oikeuksiisi, ennen kuin käsittelemme henkilötietojasi oikeutettujen intressiemme mukaisesti. Emme käytä henkilötietojasi sellaisiin toimiin, joissa intressimme jäävät sinuun kohdistuvan vaikutuksen varjoon (ellei meillä ole suostumustasi tai laki muutoin vaadi tai salli sitä). Ottamalla meihin yhteyttä voit saada lisätietoja siitä, miten arvioimme oikeutettuja intressejämme suhteessa mahdollisiin vaikutuksiin, joita sinulla on tiettyihin toimiin liittyen.

Sopimuksen toteuttaminen tarkoittaa tietojesi käsittelyä silloin, kun se on tarpeen sellaisen sopimuksen toteuttamiseksi, jonka osapuolena olet, tai ryhtyäksemme toimiin pyynnöstäsi ennen tällaisen sopimuksen tekemistä.

Lakisääteisen velvoitteen noudattaminen tarkoittaa henkilötietojesi käsittelyä silloin, kun se on välttämätöntä meitä koskevan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Sisäiset kolmannet osapuolet tarkoittavat muita Investoo Groupin yhtiöitä, jotka toimivat yhteisinä rekisterinpitäjinä ja käsittelijöinä.

Ulkopuoliset Kolmannet Osapuolet tarkoittaa:

  •               Ammatilliset neuvonantajamme (mukaan lukien lakimiehet, pankkiirit, tilintarkastajat ja vakuutusyhtiöt).
  •               HM Revenue & Customs (Iso-Britannian tulliviranomaiset), sääntelijät ja muut viranomaiset.
  •               Palveluntarjoajat, jotka tukevat verkkosivustojemme teknologiaa (esim. WordPress ja HubSpot), ja muut palveluntarjoajat, jotka auttavat meitä pyörittämään liiketoimintaamme ja suorittamaan pyytämiäsi palveluja.
  •               Petoksia, rahanpesua ja terrorismin rahoitusta ehkäisevät virastot tai yritykset.
  •               Tavarantoimittajat, välittäjät, pörssit ja muut yritykset, joiden tuotteet ja palvelut on listattu tai niitä mainostetaan verkkosivuillamme.
  •               Liikekumppanimme, mainosverkostomme, analytiikkatuottajamme ja hakutietojen tarjoajamme.
We use cookies to personalise content & ads, provide social media features and offer you a better experience. By continuing to browse the site or clicking "OK, Thanks" you are consenting to the use of cookies on this website.